Musea in Rotterdam

Wilt u meer weten over de kunst en geschiedenis van Rotterdam? Op loopafstand van EuroHotel Centrum zijn verschillende musea te vinden. Elk museum heeft zijn eigen thema’s, tentoonstellingen en collecties. Bekijk hier de top 5 musea in Rotterdam!


5. Nederlands Fotomuseum

Op nummer 5 staat het nationale fotomuseum van Nederland. Het museum heeft een groot deel fotografisch erfgoed en organiseert regelmatig internationale tentoonstellingen met diverse thema’s.  Het Nederlands Fotomuseum is gelegen op 20 minuten loopafstand of 7 minuten reisafstand met de metro.

Website Nederlands Fotomuseum


musea

4. Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut richt zich op architectuur, e-cultuur en design. Hierbij wordt vooral gelet op innovatie en ontwerp. Jaarlijks wisselt het thema waarin de verschillende tentoonstellingen, onderzoeken en lezingen worden gehouden. Het Nieuwe Instituut is gelegen op 10 minuten loopafstand.

Website Het Nieuwe Instituut


Nieuw inst klein

3. Maritiem museum

Zoals de naam al aangeeft laat dit museum de maritieme wereld zien! Alles op het bied van scheepsvaart is er te vinden. Met tentoonstellingen, evenementen, verhalen en speciale collecties is het museum interessant voor jong en oud. Maritiem museum is gelegen op 6 minuten loopafstand vanaf EuroHotel Centrum.

Website Maritiem museum


maritiem

 


2. Kunsthal Rotterdam

Op nummer 2 staat De Kunsthal Rotterdam. De Kunsthal is in 1992 ontworpen en biedt 7 verschillende tentoonstellingshallen. Verder heeft het museum een eigenzinnig, dynamisch karakter en worden er wel 25 tentoonstellingen per jaar gehouden.

De Kunsthal ligt op 11 minuten loopafstand vanaf het hotel.

Website Kunsthal Rotterdam


musea

1. Boijmans van Beuningen

Op nummer 1 staat museum Boijmans Van Beuningen. Het museum bezig unieke schilderijen, sculpturen, gebruiksvoorwerpen, tekeningen en prenten. Ook worden er regelmatig bijzondere tentoonstellingen georganiseerd met verschillende onderwerpen. Het museum Boijmans van Beuningen is gelegen op 9 minuten loopafstand van het hotel.

Website Boijmans van Beuningen


musea