De haven/Spido

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Rotterdam is de haven. Tussen 1962 en 2004 was dit zelfs de grootste haven van de wereld. Tijdens het bombardement in de tweede wereld oorlog was de helft van de haven verloren. Hierom was de opbouw van de haven een grote prioriteit tijdens de wederopbouw. Er worden verschillende tours aangeboden om de haven van Rotterdam te verkennen. Zoals bijvoorbeeld de Spido die een rondrit vaart door de haven van Rotterdam. Buiten de reguliere tochten worden er ook thematochten aangeboden en zijn er ook gecombineerde tickets te koop met andere belevenissen in Rotterdam. Tijdens zo’n tocht is de prachtige skyline van Rotterdam te zien en is er goed zicht op het leven in de haven.

Website Spido

* De Spido is te bereiken in 9 minuten lopen vanaf het hotel.

 

spido
euromast

De Euromast

Een andere activiteit wat een prachtig zicht geeft is de Euromast. Vanuit de Euromast is een prachtig overzicht van de stad te zien. De Euromast is gebouwd in 1960 naar ontwerp van H.A. Maaskant. Het was toen al het grootste gebouw met een hoogte van 107 meter. Nu is de toren 185 meter hoog en heeft het veel te bieden. Behalve een mooi overzicht kan er ook lekker gegeten en gefeest worden. Ook kan er geabseild worden of naar beneden getokkeld worden.

Website Euromast

* De Euromast is in 14 minuten te bereiken met de tram of in 23 minuten lopen.

De Kubuswoningen

Rotterdam wordt onder andere gekenmerkt door zijn moderne architectuur. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de kubuswoningen. De kubuswoningen, gelegen in Blaak, zijn een ontwerp van architect Piet Blom. Met zijn ontwerp wou hij een dorpje creëren in Rotterdam. Doordat het woningencomplex een bos voorstelden. De 38 woningen die zich hier bevinden zijn gebouwd tussen 1982 en 1984. Eén woning staat tentoongesteld voor bezoekers, waar het leven in zo’n woning gepresenteerd wordt.

Website Kubuswoningen

* De Kubuswoningen zijn in 9 minuten te bereiken met de metro of in 14 minuten aan te lopen.

kubuswoningen
blijdorp

Diergaarde Blijdorp

In Rotterdam is ook één van de oudste dierentuinen van Nederland te vinden, Diergaarde Blijdorp. De dierentuin is opgericht in 1855 en na de bombardementen van de Tweede Wereld Oorlog flink uitgebreid. Tegenwoordig lopen er rond de 700 dieren rond, verdeeld in hun eigen mooie verblijf. De laatste toevoegingen zijn het nieuwe verblijf voor de leeuwen en het Congo-biotoop voor onder andere de okapi’s.

Website Diergaarde Blijdorp

* Diergaarde Blijdorp is in 22 minuten te bereiken met de bus.

De Markthal

Een recente toevoeging aan Rotterdam is de Markthal. De Markthal is te vinden bij Blaak en is een mix van horeca, marktkramen, woningen en winkels. De Markthal is onmisbaar om te bezoeken. Behalve de mooie moderne architectuur, kan er heerlijk gegeten worden. De wereldkeukens zijn zichtbaar in de restaurantjes, barretjes en kraampjes waar zelf versproducten kunnen worden ingekocht.

Website de Markthal
Markthal Tours

* De Markthal is in 9 minuten te bereiken met de metro of in 14 minuten aan te lopen.

markthal
De-Kuip

Feyenoord stadion “de Kuip”

De voetbaltrots van Rotterdam is natuurlijk Feyenoord Rotterdam. De Kuip is het stadion waar Feyenoord haar thuiswedstrijden speelt en is wereldberoemd. De capaciteit van het stadion is 51.577 en het zit bij elke thuiswedstrijd helemaal vol. Het heeft een onvergetelijke sfeer die je moet ervaren.

Website de Kuip

* Het stadion is te bereiken in 17 minuten met de tram of in 17 minuten fietsen.

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is de derde brug over de Nieuwe Maas en ligt in het verlengde van de Coolsingel tussen Leuvehoofd en Wilhelminaplein. De Erasmusbrug is ontworpen door Berkel en Bos. Op 4 september 1996 stelde koningin Beatrix de nieuwe brug in gebruik. De bijnaam, gegeven door de vorm, is “de Zwaan”.

Meer informatie over de Erasmusbrug

* De Erasmusbrug is in 5 minuten aan te lopen.

Erasmusbrug
maastoren-rotterdam

Maastoren

Het gebouw heeft een grijze metalen huid die, afhankelijk van weersomstandigheden, telkens een andere kleur aanneemt. Het gebouw is in de Nieuwe Maas gebouwd en hierdoor moest er een stukje rivier worden ingepolderd. Het gebouw is ontworpen door Dam & Partners en is 161,2 m hoog. In 2009 is het gebouw opgeleverd.

* De Maastoren is in 5 minuten te bereiken met de tram en in 8 met de fiets.

Sylvette

Voor het Boymans Van Beuningen staat een grote echte Picasso. Het is sinds 1970 in het bezit van de gemeente Rotterdam. Het sculptuur verbeeldt de negentienjarige Sylvette David. Van dit meisje maakte Picasso in 1954 in korte tijd veel portretten in de vorm van tekeningen, sculpturen en schilderingen. Later werd zij zelf ook een artiest.

* Sylvette is in 7 minuten aan te lopen.

Sylvette

Witte Huis

Foto: Jan Sluijter

Het Witte Huis

Het Witte Huis was het eerste torenhuis van Europa. Torenhuis was de toenmalige benaming van dit nostalgische pand, aangezien de term ‘wolkenkrabber’ nog niet bestond. In 1898 was de bouw van Het Witte Huis voltooid en was met 45 meter het hoogste gebouw van Rotterdam. Decennia lang maakte dit monument deel uit van de skyline van Europa.

Website Het Witte Huis

* Het Witte Huis is in 13 minuten aan te lopen en 7 minuten fietsen.

Kinderdijk

Op de kinderdijk zijn de meeste molens te vinden, en zijn hierom ook een populaire attractie voor toeristen. Kinderdijk bevindt zich op 15 km afstand van Rotterdam, maar een bezoek aan de kinderdijk wordt ook aangeboden door verschillende boot tours vanuit Rotterdam. Ook de Kinderdijk is kenmerkend voor de geschiedenis van Nederland. Eén molen is opengesteld voor bezoekers en kan daarom van binnen bekeken worden.

Website Kinderdijk

kinderdijk

Rotterdam Central Station designed by Team CS; photography by Jannes Linders Station hofplein

Station Centraal en Station Hofplein

Op 13 maart 2014 is het Centraal Station Rotterdam geopend door Koning Willem Alexander. De bouw van het nieuwe Stationsgebied duurde 9 jaar en koste 633 miljoen euro.

Meer informatie over het Centraal Station

* Het Centraal Station is in 19 minuten aan te lopen en 7 minuten met de metro.

 

 

Station Hofplein is de overtreffende trap van de Mini Mall. Met twee keer zo veel winkels en restaurants. Een plek waar zowel Rotterdammers als internationale bezoekers zich dagelijks te goed kunnen doen aan mode, muziek, kunst, design, lifestyle en lekker eten.

Meer informatie over Station Hofplein

* Station Hofplein is in 19 minuten aan te lopen en 8 minuten met de fiets.